Slaapoefentherapie voor volwassenen

Spanningen, drukte, verveling, leegte, verdriet, ongemakken, pijn, zorgen, problemen en angsten kunnen de balans verstoren en slaapproblemen veroorzaken. Een goede nachtrust komt binnen handbereik wanneer u de combinatie van gedrag, gevoelens en gedachten weer op de rit zet.
De oefentherapeut, gespecialiseerd in slaapoefentherapie, kan u helpen bij het oplossen van slaapproblemen.
Kenmerken van slapeloosheid zijn:
• Moeite met inslapen
• Regelmatig wakker worden uit de slaap
• Moeite om ’s nachts weer in te slapen na het wakker worden
• Vroeg wakker worden en dan niet meer kunnen slapen
• Niet voldoende uitgerust zijn na de slaap
• Overmatige slaperigheid en moeheid overdag

Af en toe slecht slapen is geen reden tot zorg, maar wie vaker wakker ligt en overdag niet goed kan functioneren kan hier wel wat aan doen, namelijk het volgen van slaapoefentherapie.

Behandeling
De behandeling bij slaapproblemen wordt gestart met het in kaart brengen van het probleem, de mogelijke oorzaken hiervan en hoe hiermee om gegaan wordt. Tijdens 5 - 10 oefentherapeutische behandelingen wordt er gewerkt aan de belangrijkste aspecten die de kwaliteit van de nachtrust beïnvloeden. Dit kunnen zijn slaapdruk, bioritme, slaapgewoonte, te veel prikkels overdag, niet voldoende tot rust komen, piekeren, gebruik van televisie of telefoon in bed, te weinig aanmaak van melatonine, etc. Samen met uw therapeut worden haalbare doelen opgesteld.

 

Bij slaapoefentherapie wordt geen gebruik van medicatie en is gericht op het verbeteren van de slaap en het oplossen van de oorzaken Belangrijk hierbij is dat u een betere nachtrust krijgt en daardoor weer energiek uw dag kunt beginnen. Er zijn veel oorzaken die verantwoordelijk kunnen zijn voor de slaapproblemen. Door middel van adviezen, oefeningen en het werken aan belangrijke aspecten van een goede nachtrust, wordt de kwaliteit van uw nachtrust verbeterd. De oefeningen zijn laagdrempelig en praktisch waardoor je er direct mee aan de slag kunt en de slaapkwaliteit positief kunt beïnvloeden.  

 

De behandeling van slaapproblemen wordt door de zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering, uit het pakket oefentherapie.
Meer informatie kan je vinden op www.slaapoefentherapie.nl Binnen de praktijk is Anja Müller werkzaam als slaapoefentherapeut.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.


Vergoeding slaapoefentherapie: De behandeling wordt door uw zorgverzekeraar vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

 

menu Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl